Sinds een jaar heb ik een eigen auto tot mijn beschikking. Geen mooie, glimmende, hardoptrekkende musclecar. Nee, een doodnormale Toyata met de draaicirkel van een Tigertank. Hij (ja het beestje is mannelijk en heeft een naam) brengt mij overal waar ik heen moet zonder morren. Nu kwam de situatie voor dat ik de eer had om twee dagen met het OV te mogen (:lees bittere noodzaak). Dit niet omdat mijn auto het niet erg vindt om in Rotterdam twee dagen geparkeerd te staan, maar mijn portemonnee begon te huilen bij het idee.

Daar ging ik dan, OVshitcard in de hand, een nieuwe wondere wereld in. Een wereld die zich kenmerkt door knorrige chauffeurs, brommende conducteurs, asociale medepassagiers en vooral hele vieze opstap plaatsen.

Het gros van de passagiers staat met lood in hun schoenen te kijken terwijl op een overstappunt een metro met een tandknarsend geluid aandendert. Nadat de wind is gaan liggen en je oren zijn gestopt met bloeden mag je het gevecht aangaan met de rest om een enigzins stabiel plekje te vinden. Heb je die eenmaal mag je genieten van een internetloze wereld waar headphones harder staan dan een gemiddelde drilboor trilt. Alsof dit nog niet genoeg is, mag je overstappen op de bus. Het heeft meer weg van oost-duits veevervoer dan met openbaar vervoer om over de opstapplaats maar te zwijgen, Maar dat doe ik niet…

Een stukje aarde waar meer kauwgom aan de grond zit dan er schelpen op het strand liggen. Waar meer menselijke resten (lees: uitgeroggelde stukjes hersen (een normaal mens met hersenen kan die substansie niet produceren denk ik)) liggen dan inneen massagraf. Waar het grauwer en minder gezellig is dan in de diepste krochten van de hel. Echt waar, ik zou een manke, zieke hond er nog wegslaan….. als een hond zou hebben….. en die zou mank zijn….. en ziek….. Milieubewust leven begint bij jezelf, de wondere wereld van het OV werkt daar helaas niet aan mee.

Als ik straks thuis ben, ben ik blij dat mijn Toyota met de draaicirkel van een Tigertank er staat. Want in vergelijking met het OV is dat een mooie, glimmende, hardoptrekkende musclecar.

Diego