De Badmintonvereniging Strijen is opgericht in november 1971 door een zestal zeer sportieve Strijenaren.

In het begin werd gespeeld in een gymnastieklokaal aan de Oude Havenweg te Strijen. De vereniging was zeer blij met de bouw van de Sporthal genaamd Apollo in 1975. In deze sporthal kregen wij de beschikking over een 5-tal badmintonbanen. Door deze nieuwe accommodatie groeide het ledental zeer snel tot boven de honderd leden. Er moest zelfs een ledenstop worden ingevoerd.

De vereniging was lid van de Nederlandse Badmintonbond en er werd zeer enthousiast in de Bondscompetitie gespeeld met 5 senior- en 3 juniorteams.

In 1989 liep het ledental wat terug en na een gehouden enquête is besloten uit de Nederlandse Badmintonbond te stappen. Vanaf dat moment werd onze vereniging een echte recreantenvereniging. Voor die leden die in competitieverband wilden blijven spelen was dat geen probleem, immers in de Hoekse Waard was reeds vanaf het prille begin een recreantencompetitie opgezet. Doordat steeds meer zusterverenigingen uit de Nederlandse Badmintonbond stapten is deze H.W. competitie uitgegroeid tot een volwaardige competitie alwaar op een prettige en sportieve wijze wordt gestreden om de overwinning in de diverse klassen.

Onze vereniging beschikt over een gediplomeerde trainer. Ieder lid kan gratis training genieten.

We schrijven nu het jaar 2017. Onze vereniging heeft nu ongeveer 60 jeugd- en seniorleden en neemt nog steeds deel aan deze H.W. competitie.
Sporthal Apollo telt nu 6 badmintonbanen. Naast de trainingen wordt er ook vrijgespeeld. Elk seniorlid krijgt een label dat wordt gebruikt bij het verdelen van de beschikbare banen. Een deel van de tijd wordt de indeling gemaakt, waardoor je niet steeds met dezelfde mensen op de baan staat. En natuurlijk wordt er ook af en toe een toernooitje op de speelavond georganiseerd.
De vereniging organiseert ook elk jaar een senioren- en een jeugdtoernooi (op zaterdag) waaraan verenigingen vanuit de Hoeksche Waard en daarbuiten meedoen.

Kortom Badminton Vereniging Strijen is een gezellige recreantenvereniging in een sfeervolle omgeving.

P.S.

Voordat u besluit lid te worden mag u twee avonden gratis komen spelen en de sfeer opsnuiven

Het bestuur

Zoek je een leuke en gezellige badmintonvereniging?

Kom 2 keer een proefles volgen en ontdek of badminton bij jou past!